Forstå din elregning

Vil du have hjælp til at forstå din elregning? Så er du landet det rigtige sted. Nedenfor guider vi nemlig dig gennem de punkter, der er på de elregninger, vi sender ud.

Få overblik over din elregning

En elregning består af flere forskellige punkter, du som strømkunde, kan have gavn af at vide, hvad er. En del af din elregning går nemlig ikke kun til at dække dit strømforbrug. Der er både afgifter, moms, transport etc.

Her gennemgår vi de væsentligste punkter på vores regninger, så du bedre kan forstå din elregning.

1. Aconto  Klimahelt / Aconto Klimahelt+

Dette viser beregningen af det, du skal betale i aconto. Det udregnes ud fra et estimeret forbrug. Det estimerede forbrug er årligt, men bliver delt ud i kvartalsvise acontoregninger.

2. Aconto abonnement

Prisen på dit abonnement.

3. Aconto CO2 kompensation

Prisen for CO2 kompensation på Klimahelt+.

4. Moms

Moms er til staten og udgør 25 %

5. Aconto elafgift

Elafgiften dækker over en lovpligtig elafgift til staten. I første halvår af 2023 er elafgiften sænket til EU’s minimumsafgift på 0,8 øre/kWh (eks. moms). Det er en politisk beslutning på grund af de stigende energipriser. Andet halvår af 2023 er elafgiften på 69,7 øre/kWh (eks. moms)

Man kan få reduceret elafgift af sit forbrug over 4000 kWh, hvis man har elvarme dvs. elvarme, solcelleanlæg og varmepumpe.

6. Reduceret elafgift

Dette punkt vil kun fremgå af din elregning, hvis du er berettiget til reduceret elafgift. Der bliver først beregnet reduceret elafgift af et forbrug over 4000 kWh/år.

7. Transport og afgifter

Transport og afgifter går til netselskabet, der står for leveringen af strøm (Nettariffer). Det bliver brugt til vedligeholdelse af kabler og målere af netselskabet. Netselskaberne har forskellige satser på afgifter, så prisen her kan variere. Evt. rabat på afgifter fra Netselskabet vil også fremgå her.

8. Gennemsnitspris

Den gennemsnitlige pris på strømmen alt inklusiv for den givne periode.

9. Webaccesskode

Dette er et nummer, du skal oplyse, hvis vil i kontakt med Energinet. Energinet er en statslig organisation, som står for den danske energiinfrastruktur. I dag logger man ind med MitId, men koden skal evt. bruges hvis man skal tiknytte et målepunkt manuelt på eloverblik.dk

10. Årligt estimeret forbrug

Det årlige estimerede elforbrug sættes af netselskabet. Vi kan anmode netselskabet om ændringer, og så kan vi opdatere med et nyt estimeret forbrug.

11. Installationsadresse

Installationsadressen er din adresse, som modtager strømmen.

12. Målernummer

Dette er nummeret på selve måleren.

13. Aftagenummer

Aftagenummer er også kendt som et målepunktsID. Det er nummeret på selve leverancepunktet. Alle målepunkter har et unikt nummer. For private har man som regel kun et. Man kan have flere, hvis man bor i en større ejendom med flere lejemål, eller hvis man har en virksomhed. De vil være afregnet separat på elregningen.

Har du yderligere spørgsmål, eller mangler du svar på noget for at forstå din elregning? Tøv ikke med at kontakte vores kundeservice.